Συνέντευξη τύπου 2019 -2020

Συνέντευξη τύπου 2019 -2020

Σημείωμα Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Το στοίχημα που έβαλαν πριν από δύο χρόνια ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη ανακαινίζοντας εκ βάθρων το Από Μηχανής Θέατρο και αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση κερδήθηκε. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν, ένα πλούσιο και πολυφωνικό ρεπερτόριο της θεατρικής χρονιάς 2019-2020. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 18 παραστάσεις: κλασσικά και σύγχρονα έργα της ελληνικής και διεθνούς δραματουργίας, έργα που παίζονται για πρώτη φορά, παράσταση για παιδιά, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά κι εφήβους, stand-up comedy καθώς επίσης κι επαναλήψεις από την περσινή χρονιά που ξεχώρισαν.
Σε αυτά τα δύο χρόνια το Από Μηχανής Θέατρο, με τις 20 παραστάσεις που παρουσίασε έως σήμερα στην «Κάτω Σκηνή» και τις 21 στην «Πάνω Σκηνή», έχει πλέον δώσει το στίγμα του στο θεατρικό τοπίο της πόλης κι έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο δραστήριες αθηναϊκές σκηνές πολιτισμού υψηλής αισθητικής η οποία ταυτόχρονα τολμά να περιοδεύσει τις παραγωγές της και στην περιφέρεια.
Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι, το θέατρο είναι μια έμψυχη διαδικασία εκ φύσεως ομαδική, μια διαρκής συνομιλία των καλλιτεχνών μεταξύ τους και των καλλιτεχνών με το κοινό. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες που όλο αυτό το διάστημα μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους αλλά και η συγκινητική προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού (πάνω από 90.000 θεατές για τη σεζόν 2018-2019) είναι για εμάς η μεγαλύτερη πιστοποίηση ότι το καλλιτεχνικό μας όραμα όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα αλλά, το σπουδαιότερο, έχει βρει συνοδοιπόρους.