Ρεπερτόριο 2020-2021

Φόρτωση Εκδηλώσεις
24
Σεπτέμβριος
Δευτέρα

«Η ΑΠΕΙΛΗ»

24 Σεπτεμβρίου 2018 - 25 Σεπτεμβρίου 2018
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Της Άρτεμης Μουστακλίδου

Σκηνοθεσία: Γιάννη Λεοντάρη

To «Από Μηχανής Θέατρο» παρουσιάζει από τις 24 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 18.30, τη βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού με το «Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς» παράδοξη κωμωδία «Η Απειλή» της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ

Κρατήσεις

 +302105232097

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 Γενική Είσοδος: 13€

Φοιτητικό/Ανέργων/65 Άνω/ΑμεΑ: 10€

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

«Το ξέρεις ότι αν φάω έναν απ’ αυτούς τους νόμιμους τρώω όσα χρόνια θα έτρωγα αν σκότωνα εσένα;»

Ένα ζευγάρι μικροαστών ζει σ’ ένα ασφυκτικό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Όταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί μετανάστες, γίνονται έξαλλοι. Αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους. Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε γελοίους και θλιβερούς υπερασπιστές ενός ανύπαρκτου οχυρού. Όταν, ωστόσο, οι θλιβεροί άνθρωποι οπλοφορούν, γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Στην παράσταση το διαμέρισμα της Απειλής τοποθετείται στο κέντρο μιας δυσ-τοπίας: ένα καθιστικό, περικυκλωμένο από μια αφιλόξενη παραλία. Ωστόσο, το αληθινό ναυάγιο συντελείται μέσα στο διαμέρισμα. Το κωμικό εναλλάσσεται με την υπερβολή του ωμού ρεαλισμού κοιτάζοντας με το μικροσκόπιο τον φασισμό που μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα ζευγάρι παντόφλες ή σε ένα πακέτο γαριδάκια».

Ο Δήμος Μυτιλήνης παραχώρησε ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παράστασης εκατόν ογδόντα σωσίβια που έφεραν μαζί τους πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι πέρασαν τη θάλασσα για να σωθούν. Τα σωσίβια αυτά, ένα τεκμήριο της οδύνης του εξόριστου σώματος του «ξένου», μετατρέπονται σε τοίχους του διαμερίσματος του ζευγαριού.

Συντελεστές Παράστασης:

  • Σκηνοθεσία – ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης
  • Σκηνικά-κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου
  • Φωτισμοί: Άγγελος Γουναράς
  • Βοηθός φωτιστή: Κατερίνα Σακκουλά
  • Φωτογραφίες / Trailer: Σάκης Αναστασόπουλος

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

  • Αιμιλία Βάλβη
  • Παναγιώτης Παπαϊωάννου

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Details
Start: 24 Σεπτεμβρίου 2018
End: 25 Σεπτεμβρίου 2018