Ρεπερτόριο 2018-2019

Φόρτωση Θεατρικές Παραστάσεις
24
Απρίλιος
Παρασκευή

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

24 Απριλίου 2020 - 23 Ιουνίου 2020
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 947x288

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

Σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου

Η διασκευή -πρόταση ,με τίτλο ´Η Ιστορία της Αντιγόνης ´είναι μια νέα δραματουργικη προσέγγιση του μύθου ,βασισμένη στο Σοφόκλειο κείμενο. Μεταφέρει στο κοινό, την ιστορία αυτή σαν ένα συναξάρι η ένα δημοτικό τραγούδι ,Αναδεικνυοντας τις αδρές γραμμές του έργου,αναζητώντας το ηρωικό η αντί ηρωικό πρόσωπο της Αντιγόνης έτσι όπως σήμερα μπορούμε να το αντιληφθούμε.
Μια σειρά αποσπασμάτων από κείμενα των Αλι Σμιθ Ανν Καρσον και άλλων χρησιμοποιουνται για τη σύγχρονη αυτή προσέγγιση .Το κείμενο αποδίδεται από τέσσερις ηθοποιούς οι οποίοι μοιράζονται τους ρόλους,τις ποικίλες μεταμορφωσεις,τα πεζά και λυρικά μέρη.

Η ιστορία τοποθετείται στο σημερινό αστικό τοπίο της Αθήνας. Μια γυναικά κλοσαρ ακολουθουμενη από τρεις περιπλανωμενους μουσικούς αφηγούνται την ιστορία. .Εχουν καταφύγει σ αυτό το σημείο της πόλης,τα προπύλαια, μετά από ένα καταστροφικό πόλεμο. Μαζί τους κουβαλούν απομεινάρια λάφυρα σ ένα κάρο που τα χρησιμοποιούν για την αναπαράσταση της ιστορίας.

Η παράσταση ,μέσα από μια τέτοια συνθήκη αναγνωρίσιμη στις μέρες μας θέλει να απευθυνθεί σε ευρύ και μη εξειδικευμενο κοινό και σε εφηβους. Με τον ίδιο συλλογισμό,τα χορικά θα έχουν τη μορφή λαϊκών τραγουδιών που θα μας κάνουν γνωστούς τους αρχαίους μύθους δλδ τη μυθολογική βάση της ιστορίας.

Πρεμιέρα Παράστασης: 24 Απριλίου 2020 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :  Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή  21:00 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Kανονικό: 15 €    

Μειωμένο: (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) 12 €    

Ατέλεια (ΑΝΟΙΧΤΟ): 5 €     Διάρκεια: 90

Κρατήσεις

 +302105232097

Η διασκευη -πρόταση ,με τιτλο ´Η Ιστορια της Αντιγονης ´ειναι μια νεα δραματουργικη προσεγγιση του
μυθου ,βασισμενη στο Σοφοκλειο κειμενο.Μεταφερει στο κοινο, την ιστορια αυτη σαν ενα συναξαρι η ενα δημοτικο τραγουδι ,Αναδεικνυοντας τις αδρες γραμμες του εργου,αναζητωντας το ηρωικο η αντι ηρωικο προσωπο της Αντιγονης ετσι οπως σημερα μπορουμε να το αντιληφθουμε.

Μια σειρα αποσπασματων απο κειμενα των Αλι Σμιθ Ανν καρσον και αλλων χρησιμοποιουνται για τη συγχρονη αυτη προσεγγιση .
Το κειμενο αποδιδεται απο τεσσερις ηθοποιους οι οποιοι μοιραζονται τους ρολους,τις ποικιλες μεταμορφωσεις,τα πεζα και λυρικα μερη.

Η ιστορια τοποθετειται στο σημερινο αστικο τοπιο της Αθηνας.Μια γυναικα κλοσαρ ακολουθουμενη απο τρεις περιπλανωμενους μουσικους αφηγουνται την ιστορια. .Εχουν καταφύγει σ αυτο το σημείο της πόλης,τα προπυλαια,μετα απο ενα καταστροφικο πολεμο..Μαζι τους κουβαλουν απομεινάρια λαφυρα σ ενα κάρο που τα χρησιμοποιουν για την αναπαράσταση της ιστορίας.

Η παρασταση ,μεσα απο μια τετοια συνθηκη αναγνωρισιμη στις μερες μας θελει να απευθυνθει σε ευρυ και μη εξειδικευμενο κοινο και σε εφηβους.Με τον ιδιο συλλογισμο,τα χορικα θα εχουν τη μορφη λαικων τραγουδιων που θα μας κανουν γνωστους τους αρχαιους μυθους δλδ τη μυθολογικη βαση της ιστοριας.

Συντελεστές Παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Δάφνη Ρόκου
  • Δραματουργική επεξεργασία: Αγγέλα Βακάλη
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Ρούσσου

 

Ηθοποιοί:

  • Όλια Λαζαρίδου
  • Θεμιστοκλής Καρποδίνης
  • Νίκος Χαλδαιάκης
  • Μιχάλης Νικόπουλος

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Λεπτομέρειες
Αρχή: 24 Απριλίου 2020
Τέλος: 23 Ιουνίου 2020