Ρεπερτόριο 2018-2019

Φόρτωση Θεατρικές Παραστάσεις
24
Απρίλιος
Παρασκευή

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

24 Απριλίου 2020 - 23 Ιουνίου 2020
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 947x288

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

Σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου

Η διασκευή – πρόταση, με τίτλο «Η Ιστορία της Αντιγόνης» είναι μια νέα δραματουργική προσέγγιση του μύθου, βασισμένη στο Σοφόκλειο κείμενο. Μεταφέρει στο κοινό την ιστορία αυτή σαν ένα συναξάρι ή ένα δημοτικό τραγούδι, αναδεικνύοντας τις αδρές γραμμές του έργου, αναζητώντας το ηρωικό ή αντί ηρωικό πρόσωπο της Αντιγόνης έτσι όπως σήμερα μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Πρεμιέρα Παράστασης: 24 Απριλίου 2020 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :  Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή  21:00 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Kανονικό: 15 €    

Μειωμένο: (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) 12 €    

Ατέλεια: 5 €     Διάρκεια: 90

Κρατήσεις

 +302105232097

Η διασκευή – πρόταση, με τίτλο «Η Ιστορία της Αντιγόνης» είναι μια νέα δραματουργική προσέγγιση του μύθου, βασισμένη στο Σοφόκλειο κείμενο. Μεταφέρει στο κοινό την ιστορία αυτή σαν ένα συναξάρι ή ένα δημοτικό τραγούδι, αναδεικνύοντας τις αδρές γραμμές του έργου, αναζητώντας το ηρωικό ή αντί ηρωικό πρόσωπο της Αντιγόνης έτσι όπως σήμερα μπορούμε να το αντιληφθούμε. Μια σειρά αποσπασμάτων από κείμενα των Άλι Σμιθ,  Άνν Κάρσον και άλλων χρησιμοποιούνται για τη σύγχρονη αυτή προσέγγιση.

Το κείμενο αποδίδεται από 4 ηθοποιούς οι οποίοι μοιράζονται τους ρόλους, τις ποικίλες μεταμορφώσεις, τα πεζά και λυρικά μέρη. Η ιστορία τοποθετείται στο σημερινό αστικό τοπίο της Αθήνας. Μια γυναικά κλοσάρ ακολουθούμενη από τρεις περιπλανώμενους μουσικούς αφηγούνται την ιστορία. Έχουν καταφύγει σ’ αυτό το σημείο της πόλης, τα προπύλαια, μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο. Μαζί τους κουβαλούν απομεινάρια λάφυρα σε ένα κάρο, που τα χρησιμοποιούν για την αναπαράσταση της ιστορίας.

Η παράσταση, μέσα από μια τέτοια συνθήκη αναγνωρίσιμη στις μέρες μας, θέλει να απευθυνθεί σε ευρύ και μη εξειδικευμένο κοινό και σε εφήβους. Με τον ίδιο συλλογισμό, τα χορικά θα έχουν τη μορφή λαϊκών τραγουδιών που θα μας κάνουν γνωστούς τους αρχαίους μύθους, δηλαδή τη μυθολογική βάση της ιστορίας.

Συντελεστές Παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Δάφνη Ρόκου
  • Δραματουργική επεξεργασία: Αγγέλα Βακάλη
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Ρούσσου
  • Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Λεπτομέρειες
Αρχή: 24 Απριλίου 2020
Τέλος: 23 Ιουνίου 2020
Χώρος Διεξαγωγής
Venue Name: Από Μηχανής Θέατρο
Address: Ακαδήμου 13
Αθήνα, Attica 104 36 Greece

+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο: 21 0523 2097