ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ

Ο Βασίλης Κατσικονούρης ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών στη Μέση Εκπαίδευση.
Έχει γράψει τα έργα Καλιφόρνια Ντρίμιν, Εντελώς αναξιοπρεπές, Το γάλα, Οι αγνοούμενοι – Μια ενδιαφέρουσα ζωή, Το μπουφάν της Χάρλεϊ, Η φανέλα. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας καθώς και στο Εθνικό Θέατρο και ΔΗΠΕΘΕ.
Το έργο του Εντελώς αναξιοπρεπές βραβεύτηκε το 2001 στο Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση. Επίσης τα έργα του Καλιφόρνια Ντρίμιν και Η φανέλα έχουν βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Το Γάλα έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει αναδειχθεί ως καλύτερο έργο από το κοινό και την κριτική.
Έργα του παρουσιάστηκαν στη Γερμανία (2006, Φεστιβάλ Ευρωπαίων Δραματουργών, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη), στο Βελιγράδι (2008-09-10, Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία (2009-10, Θέατρο Kamienica) και στην Κύπρο (2007-2009 Ανοιχτό Θέατρο, Θέατρο Διόνυσος και 2009-10 Θέατρο Επίγονοι).
Το Γάλα παρουσιάζεται για 7η χρονιά στην Αθήνα ενώ φέτος ανέβηκε στην Αθήνα και το καινούργιο του έργο Πήρε τη ζωή της στα χέρια της. Το Γάλα επίσης θα παρουσιαστεί σαν αμερικανική παραγωγή φέτος στη Νέα Υόρκη.
Το 2011 προβλήθηκε η ταινία Το γάλα βασισμένη στο ομώνυμο έργο (Κέδρος, 2006) σε σενάριο του συγγραφέα (Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας) και πρόκειται να παιχτεί στις ευρωπαϊκές αίθουσες με τον τίτλο Burning Heads.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Μπάμπουσκα.