Juan Mayorga, Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

Κρατήσεις

 +302105232097

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Ο Δημήτρης Μυλωνάς το σκηνοθετεί δίνοντας ορθά το βάρος στα υπερρεαλιστικά του στοιχεία και οι Μελέτης Ηλίας, Άννα Ελεφάντη, Στάθης Σταμουλακάτος ερμηνεύουν με θέρμη τον Μπουλγκάκωφ, τη σύζηγό του και τον Στάλιν. Η παράσταση έχει πολύ καλές προθέσεις και γοητευτική ατμόσφαιρά.

Ιλειάνα Δημάδη, Αθηνόραμα, 20/3/14

 

Αποδίδεται ωραία στον στενό χώρο της Μαυρομιχάλη, με τη σφικτή σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά, και την κατάθεση τριών καλών ερμηνειών από τους ηθοποιούς. Ο Μελέτης Ηλίας δίνει το πρόσωπο του Μπουλγκάκοφ, εντός και εκτός των ορίων του. Ο δικός του συγγραφέας πιάνεται από τη γραφή σαν σανίδα σωτηρίας και σαν αυτοκαταστροφικό όπλο. Η Αννα Ελεφάντη δίνει στο βοηθητικό ρόλο της Μπουλγκάκοβα σάρκα και οστά, εκπροσωπεί τη γείωση της ιστορίας σε προσωπικό και σωματικό τραύμα. Και στην αντίθετη ακριβώς όχθη, ο Στάλιν του Στάθη Σταμουλακάτου δεν ανήκει βέβαια στην ιστορία, αλλά στην επινόησή της, στη φασματική, μισο-ονειρική και μισο-εφιαλτική, μετατόπισή της σε τόπο του δράματος.

Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών, 10/3/14

 

Την Πέμπτη που μας πέρασε δόθηκε η πρεμιέρα του έργου «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» του Χουάν Μαγιόρκα, στη θαυμάσια μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση, τόσο ως προς τη βαρύτητα του ίδιου του θεατρικού κειμένου, όσο και ως προς τη δημιουργική προσφορά όλων των συντελεστών της.

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, athina984.gr, 22/2/14

 

Ο νεαρός σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς στήνει μια εντατικών ρυθμών παράσταση στο υποτυπώδες αλλά γεμάτο βιβλία σκηνικό του Κωνσταντίνου Ζαμάνη με φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα που συμβολικά λούζουν κυρίως τον χώρο της φαντασίωσης αλλά κρατούν υποφωτισμένη την πραγματικότητα με συνοδεία ηχητικές παρεμβάσεις του Λάμπρου Πηγούνη. Την ένταση της σκηνοθεσίας υπηρετεί καθοριστικά στον ρόλο του Μπουλγκάκοφ ένας εκπληκτικός ηθοποιός, ο Μελέτης Ηλίας.

Δημήτρης Τσατσούλης, Ελευθεροτυπία, 14/3/14

 

Μια παράσταση που είναι γεμάτη από ερωτήματα αλλά και γεμάτη λογοτεχνία, αφού ο Μπουλγκάκοφ και η Μπουλγκάκοβα πολύ συχνά, οι δυο τους, μιλούν για τους δρόμους της τέχνης. Φεύγοντας από το θέατρο είναι σίγουρο ότι θα θελήσετε να ξαναδιαβάσετε τα βιβλία του Μπουλγκάκοφ που κυκλοφορούν στα ελληνικά: «Ο μαιτρ και η Μαργαρίτα» (εκδ. Θεμέλιο) και «Τα μοιραία αυγά» (εκδ. Αρμός). Αξίζει τον κόπo.

Όλγα Σελλά, Η Καθημερινή, 22/02/14

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Project details