Αγγελική Δαρλάση

Συγγραφέας

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και του The Royal Central School of Speech and Drama.
Από το 2000 γράφει θεατρικά έργα και πεζογραφία (για ενηλίκους και παιδιά – νέους). Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Πατάκη και Κάπα Εκδοτική.
Μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Youth) είναι η Ελληνίδα υποψήφια συγγραφέας για το Διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen Award 2024 και Πρέσβειρα Παιδικού βιβλίου 2022-2024.
Έχει επανειλημμένως βραβευθεί και διακριθεί για το συγγραφικό της έργο: αναγραφή βιβλίου της στους Διεθνείς Τιμητικούς Καταλόγους της ΙΒΒΥ, στη Διεθνή Λίστα White Ravens, Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου, Κρατικά βραβεία συγγραφής Θεατρικού έργου για παιδιά, Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ κά.
Βιβλία της κι έργα της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Τουρκικά, Κορεατικά και Γερμανικά κι Ιταλικά.
Βιβλία της έχουν διασκευαστεί για θεατρικές παραστάσεις, με πιο πρόσφατη «Το αγόρι στο θεωρείο» από το Εθνικό Θέατρο. Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Αναλόγια του Θεάτρου Τέχνης, Badisches Staatstheater Karlsruhe, Short Theatre Festival-Rome κ.ά.