Από Μηχανής Θέατρο

ΓΝΩΡΙΣΤΕΠοιοί Είμαστε

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το 2014 ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στη σύσταση της Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει στο ιστορικό της οποίας έχουν ήδη καταγραφεί πολλές παραγωγές που σημείωσαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία (Γράμματα αγάπης στον Στάλιν, Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί, Δεν έχω τίποτα, Τσέχωφ, Τρεις αδελφές). Από το Σεπτέμβριο του 2017 και για τα επόμενα 12 χρόνια η καλλιτεχνική δραστηριότητά τους στεγάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο που ίδρυσαν η Ασπασία Κράλλη και ο Χρήστος Βαλαβανίδης το 1995.
Με σεβασμό στη βιομηχανική του αισθητική και ιστορία, το θέατρο ανακαινίζεται εκ βάθρων και διαμορφώνονται δύο διαφορετικές σκηνές με πλήρη ηχομόνωση ούτως ώστε να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα: η κάτω, χωρητικότητας 140 θέσεων και η επάνω, χωρητικότητας 130 θέσεων, 95 τετραγωνικά η κάθε μία. Σημειώνεται πως οι εξέδρες καθώς και τα ίδια τα καθίσματα είναι εξολοκλήρου καινούρια με έμφαση στην ευχάριστη κι άνετη παραμονή των θεατών. Και οι δύο αίθουσες διαθέτουν σύγχρονη ηλεκτροακουστική υποδομή (φώτα, κονσόλες, ηχητική εγκατάσταση κλπ) για την άρτια υποστήριξη των παραστάσεων ενώ τα πατώματα τους είναι κατάλληλης κατασκευής ώστε να φιλοξενούν όχι μόνο θεατρικές παραστάσεις αλλά επίσης χορού και χοροθεάτρου. Τέλος το θέατρο περιλαμβάνει ανακαινισμένο μπαρ και φουαγιέ και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη των σκηνικών.
Επιθυμία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι το Από Μηχανής Θέατρο να γίνει συνώνυμο ενός χώρου πολυσυλλεκτικού ρεπερτορίου και σημαντικών συνεργασιών, ένα θέατρο ομαδικότητας και σύμπραξης. Με παραστάσεις να τρέχουν συνάμα και στις δύο σκηνές καθ’ όλες τις ημέρες της εβδομάδας, δίνεται στο θεατρικό κοινό ένα ευρύ φάσμα επιλογών που περιλαμβάνει κλασσικά και σύγχρονα έργα της ελληνικής και διεθνούς δραματουργίας, θέατρο για παιδιά κι εφήβους, παραστάσεις χορού και μουσικές βραδιές.
Η βαθιά αγάπη προς την τέχνη του θεάτρου αλλά και η εκτίμηση της ομαδικής του φύσης είναι ο οδηγός το Από Μηχανής Θέατρο να γίνει μια πλατφόρμα δράσης και συνάντησης κοινού και καλλιτεχνών με παραστάσεις ποικίλου ύφους, πάντα όμως υψηλού ενδιαφέροντος κι αισθητικής.

ΑΝΝΑ ΕΛΕΦΑΝΤΗ

Άννα Ελεφάντη
x
SOCIAL MEDIA

Follow us