ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019

Το στοίχημα που έβαλε πέρυσι ο Δημήτρης Μυλωνάς ανακαινίζοντας εκ βάθρων το Από Μηχανής Θέατρο και αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση κερδήθηκε. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος της θεατρικής χρονιάς 2018-2019 δεν έκρυψε το χαμόγελο αλλά και τη διάθεση να συνεχίσουν να δοκιμάζουν μαζί, με τη σύζυγο του και ηθοποιό, Άννα Ελεφάντη, τις δυνάμεις τους σε αυτό που λέγεται ελληνικό θέατρο ακόμα πιο συντονισμένα. Μάλιστα φέτος κάνουν πράξη το όραμα για εξωστρέφεια και συνεργάζονται με ένα θέατρο του Καναδά. 
 ο Δημήτρης Μυλωνάς δήλωσε σχετικά με αυτό το γεγονός: «Η φετινή χρονιά για το Από Μηχανής Θέατρο είναι πιο σημαντική από την περσινή γιατί πέρσι είχαμε σύμμαχο τη δύναμη του καινούργιου, ενώ φέτος πρέπει να αποδείξουμε σιγά-σιγά ότι το θέατρο μας έχει θέση σε αυτό που λέγεται ελληνικό θέατρο. Πρέπει σιγά-σιγά να δημιουργηθεί μία ταυτότητα θεατρική και πάντα το όνειρο μας ήταν να αναζητά το κοινό τι παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο. Είναι σημαντικό να πραγματοποιεί κάποιος το όνειρο του στην εποχή μας που καταστρέφει τα όνειρα. Όταν λοιπόν καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να έχεις τόσο σημαντικούς ανθρώπους δίπλα σου αυτό σε κάνει ευτυχισμένο. 
Το ελληνικό θέατρο μέσα στα χρόνια της κρίσης έχει αναπτυχθεί και σε ποσότητα και σε ποιότητα.Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό κράτησαν το θέλω τους πάρα πολύ ψηλά σε πολύ αντίξοες συνθήκες με την ελάχιστη κρατική βοήθεια. Είναι σημαντικό που υπάρχουν επιχορηγήσεις. Το θέατρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θέλει την ιδιωτική βοήθεια αλλά και την κρατική. Το θέατρο είναι μία όαση μέσα στην κρίση. Ανθεί, πηγαίνει μπροστά αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κοινού»