Indian Summer

Indian Summer

Indian Summer της Lucy Maurice

«…Κοίτα αυτό το μέρος! Εδώ μέσα υπάρχουν όλα τα μυστικά του κόσμου…»

Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει κι έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια ελπίδα ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει …
Κυριακή Βράδυ…
Στο καφέ ενός σιδηροδρομικού σταθμού… Δύο κορίτσια …
Δώδεκα Μυστικά…

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Το Indian Summer, ένα από τα πρώτα θεατρικά έργα της Lucy Maurice ανέβηκε για πρώτη φορά στο Upstairs του Landor Theatre του Λονδίνου, το Σεπτέμβριο του 1996, με τη συγγραφέα να υποδύεται τoν ρόλο της Στέφη. Έκτοτε, έχει ανέβει σε αρκετές διαφορετικές εκτελέσεις από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και αρκετά βραβεία σε θεατρικά φεστιβάλ.

Η πλοκή εκτυλίσσεται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου. Μια ήσυχη κυριακάτικη νύχτα 2 νέες γυναίκες, η Στέφη και η Λώρα, μοιράζονται τις σκέψεις τους, συγκρίνουν τις μετέωρες ζωές τους και ονειρεύονται μια διέξοδο διαφυγής. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να υποδυθούν και άλλους δέκα ρόλους, καθώς διάφορες γυναίκες επισκέπτονται το καφέ. Η καθεμιά τους σε διαφορετική διάθεση που ποικίλει από την απόλυτη χαρά στην πιο βαθιά απόγνωση. Σε αυτό το εντυπωσιακό της ντεμπούτο, η Lucy Maurice ακροβατεί ανάμεσα στην απελπισία και το χιούμορ δίνοντας μια γλαφυρή εικόνα της γενιάς του «πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου».

To βραβευμένο έργο της Lucy Maurice Indian Summer ανέβηκε για πρώτη φορά στη Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2009 στη θεατρική σκηνή Altera Pars με τις Κωνσταντίνα Τάκαλου και Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ερμηνεύουν:

ΛΩΡΑ – Μαρία Κεσίλογλου ΣΤΕΦΗ – Ρεγγίνα Ιωαννίδου

Μετάφραση: Νάντια Σπηλιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Τίνα Τζάθα Μουσική: Senjens
Σχεδιασμός Φωτισμού: Τίνα Τζάθα Κινησιολογία: Νικολέτα Καρμίρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Νικολαίδου
Σχεδιασμός Αφίσας: Κωνσταντίνα Βούλγαρη
Trailer: moonBOW

Παραγωγή: Bow Theatre Group

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ