ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ

Συγγραφέας

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Άρθρα του δημοσιεύονται συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα, Δυτικοανατολικά της Γης. Αρχικά από τις εκδόσεις Καμπύλη, με τρεις συνεχόμενες ανατυπώσεις. Επανεκδίδεται το 2017 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το μυθιστόρημα έχει ξεπεράσει τα δώδεκα χιλιάδες αντίτυπα και ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά του.
Το 2016 εκδίδεται το δεύτερό του μυθιστόρημα, Ακύμαντοι, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία και παίρνει τον δρόμο της θεατρικής του μεταφοράς, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η παράσταση έχει παραδοθεί ψηφιοποιημένη στο υπουργείο Πολιτισμού. (Το θεατρικό έργο ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στο θέατρο ΑΛΜΑ τον Μάρτιο του 2019. Δύο μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα έκλεισαν τα θέατρα, εξαιτίας της πρώτης καραντίνας. Ανεβαίνει τελικά την άνοιξη του 2022.)
Τον Δεκέμβρη του 2019 παρουσιάζεται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το τρίτο του μυθιστόρημα, Όπου κι αν πας να μη χαθείς. Το βιβλίο ανατυπώνεται συνεχώς, πλησιάζοντας ήδη τα είκοσι χιλιάδες αντίτυπα. Και αυτό μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, στο «Από Μηχανής Θέατρο», από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά. Πρεμιέρα, 8 Δεκέμβρη 2021. Στις 10 Νοέμβρη 2021 κυκλοφορεί το τέταρτο δραματικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Μέτοικοι Καιροί».