Παράσταση Κήπος

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Bruce Gooch

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

ΤΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,

ΣΤΙΣ 4 & 5 ΜΑΡΤΙΟΥ , ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Από Μηχανής Θέατρο για το έργο Ο Κήπος του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch. Πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη. Το «Από μηχανής Θέατρο» θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Voght.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ

Κρατήσεις

 +302310257218

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 15€

Φοιτητικό – ανέργων – ΑΜΕΑ – άνω των 65: 12€

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

«Στη «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο Κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο Κήπος μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες. »
Δημήτρης Μυλωνάς

Ο Κήπος (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Κήπο (Tangled Garden) ενώ θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Voght.

Συντελεστές Παράστασης:

  • Κείμενο: Bruce Gooch
  • Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
  • Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
  • Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
  • Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

  • Στέλιος Μάινας
  • Κάτια Σπερελάκη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση για τα παιχνίδια του μυαλού, για να μην αποκαλύψουμε περισσότερα…
ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ
Με φόντο την μουσική της δεκαετίας του 70, οι ήρωες θα συναντηθούν σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.Μια παράσταση ωδή στα 70ς και στην εκπλήρωση του ονείρου που γέννησε αυτή η εποχή.
Dytikesmaties

Ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του Μπάρι Κάρσον κερδίζει από το πρώτο λεπτό το ενδιαφέρον του θεατή. Ερμηνεύει το ρόλο του με ένα μοναδικό-συγκλονιστικό τρόπο. Χωρίς έντονες εξάρσεις. Ακόμα και στα σημεία που ο θεατής περιμένει να δει μια υπερβολική αντίδραση. Δεν υπερβάλλει σε κανένα σημείο. Η Κάτια Σπερελάκη υπογράφει την μετάφραση του έργου και υποδύεται το ρόλο της Λουίζ Μέριγουέδερ. Και οι δυο ηθοποιοί ταυτίζονται απόλυτα με τους ρόλους. Ζωντανεύοντας με αυτό τρόπο ακόμα περισσότερο τους ρόλους που υποδύονται. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά είναι πρωτότυπη. Έχει άμεση σχέση με την εναλλαγή των σκηνικών. Καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη πορεία του έργου.

Max Mag https://www.maxmag.gr/theatro/o-kipos-sto-apo-michanis-theatro/

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πληροφορίες