Μάτια Παντού:  Αναζητώντας Τα Αγαπημένα Μάτια

Μάτια Παντού: Αναζητώντας Τα Αγαπημένα Μάτια

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λυκούρας

Ένας μονόλογος με θέμα τον έρωτα, μια μοναχική σκηνική αναζήτηση για την ανάγκη μας να βρούμε δυο αγαπημένα μάτια και να συνδεθούμε μαζί τους σε μια κοινή πορεία. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας, μετά την παράσταση Γραπτά ίχνη, παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 το νέο του θεατρικό έργο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ

Κρατήσεις

 +302105232097

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 12€

Φοιτητικό – Ανέργων: 8€

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ένας ηθοποιός στήνει στη σκηνή του θεάτρου πόλεις, πραγματικές, φανταστικές και αναρωτιέται: Τι συμβαίνει όταν δυο ζευγάρια μάτια συναντιούνται σε μια πλατεία; Σ’ ένα στενό λιθόστρωτο δρομάκι; Άλλοτε με τη σκωπτική ματιά ενός κομπέρ, άλλοτε με την τεκμηριωμένη ματιά ενός ιστορικού–αφηγητή κι άλλοτε με την άμεση ματιά μιας προσωπικής εμπειρίας, ο ηθοποιός προσπαθεί να εντοπίσει τον έρωτα που όλο τον αγγίζουμε κι όλο μας ξεφεύγει…

Το έργο εστιάζει στα μάτια και στην αίσθηση της όρασης. Οι εικόνες που βλέπουν τα μάτια, οι εκφράσεις που παίρνουν και κάθε άλλο σχετικό στοιχείο επιστρατεύεται για να αφηγηθεί ιστορίες, να τονίσει συναισθηματικές εξάρσεις και να αναδείξει τα μάτια ως τον πιο ειλικρινή εκφραστή του έρωτα.

Το κείμενο εμπνέεται από ένα ποίημα του σατιρικού ποιητή Γεωργίου Μολφέτα (1871–1916), που δημοσιεύτηκε σε φύλλο της σατιρικής εφημερίδας Ζιζάνιο, που εξέδιδε ο ποιητής στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου. Στο κείμενο επίσης υπάρχουν στοιχεία από τη ζωή του Αλέξανδρου Σολομού (περ. 1803–1885). Ο Αλέξανδρος Σολομός δημιούργησε το ομώνυμο θέατρο που λειτούργησε στο Αργοστόλι από το 1837 έως το 1858 και ήταν προπάππους του σκηνοθέτη Αλέξη Σολομού (1918–2012).

Το έργο Μάτια παντού, αναζητώντας τ’ αγαπημένα μάτια, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»

Συντελεστές Παράστασης:

  • Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Κανελλίνα Μενούτη
  • Σκηνικά: Άννα Μαγουλιώτη
  • Κοστούμια: Μυρτώ Σαρμά
  • Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη
  • Μουσική: Δημήτρης Σμαΐλης
  • Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

 

Παίζουν:

  • Αλέξανδρος Λυκούρας

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πληροφορίες